De små ubetydelige synder

»Det er jo ikke på mode at være hellig«

Hellig. 3. halvleg er godt i gang, der drikkes øl og snakkes om swingerklub. Pludselig siger én af mine holdkammerater: ”Sundgaard, du er så stille, har du egentlig aldrig prøvet at have sex?” Jeg forundres et øjeblik over hans frimodighed, men griber anledningen og fortæller om mit syn på det; min lyst, Guds vilje, hvorfor jeg gerne vil vente osv. Én af de andre afbryder samtalen og spørger med tydelig foragt: ”Er du så sådan en hellig én?” Tja, hellig er da ikke lige det første ord, jeg præsenterer mig med, men ja, jeg er anderledes og tilhører i hvert fald en, der er hellig, tænker jeg her nogle år efter.

Læs mere

»Hvor går grænsen?«

Som stolt sønderjyde er mit umiddelbare svar på spørgsmålet ”Hvor går grænsen?” ganske simpelt og lyder: ”Lige nord for Poetz”. Men min kære boss Jacob Knudsen mener ikke, at det er grænsehandel, der skal afdækkes i denne artikel. Derfor har jeg valgt ikke at beskrive grænsehandelen, men blot tage afsæt her.

Læs mere

»Store og små synder«

Kan man tale om, at der findes små og store synder? Når det handler om konsekvenserne af synden, så er det klart, at der findes synd, der har store og langvarige konsekvenser, mens anden synd ikke har samme konsekvenser over for andre mennesker eller en selv. Et mord har enorme konsekvenser, ligesom utroskab også er en synd, der trækker ødelæggelse med sig for mange mennesker.

Læs mere