Ideer til corona-tiden

Chris Montgomery på Unsplash

Kun Gud ved hvornår vi kan holde normale LMU-møder igen. Indtil da er det vigtigt at holde kontakten. Selv om det kan virke frustrerende at skulle bruge online-løsninger, så er det vigtigt at du gør det alligevel, fordi vi har brug for fællesskab og budskab. Her er nogle idéer:

Videomøde og forkyndelse med konsulent
Hvis jeres taler melder fra til at afholde et planlagt LMU-møde, så må I gerne spørge jeres ungdomskonsulent. Vi vil gerne afholde Teams- eller Zoom-møder sammen med jer. Her vil vi forberede en aften med skiftevis oplæg og gruppesnakke.

Brug Teams-skabelonen
I kan også lave jeres eget Teams- eller Zoom-møde. Fremgangsmåde:

  1. Vælg forskellige medlemmer i jeres LMU til at stå for en aften.
  2. Vedkommende finder sin yndlings videoprædiken frem, deler den op i nogle bidder, og laver spørgsmål til bidderne.
    • Hvor skal den deles op? Når taleren skifter emne/vinkel undervejs, stopper du videoen og finder relevante spørgsmål til refleksion til dette afsnit, og fortsætter derefter med næste afsnit.
  3. Personen vælger, om der skal findes en anden til lede mødet, og om der skal være sang, bedegrupper eller en leg involveret. 

I kan også bruge et CROC-oplæg eller andre bibelstudieoplæg til et zoom-møde med forskellige gruppesnakke.

Pointen er bare, at Teams funktion "Private rum" eller Zooms funktion “Break out rooms” er rigtig god til at skabe noget fællesskabsfølelse, og give mulighed for at få flere små snakke i gang, når I mødes til LMU på nettet.

Her kan du finde vejledninger til, hvordan man sætter det op.

Send LMU'en ud på Bibelløb
Med app'en Woop, kan du oprette sjove løb udendørs, uden at skulle hænge poster ud. Læs om det her

Lav VR-løb
Her kan du læse om, hvordan du kan lave VR-briller, og lave en sjov aktivitet med de andre online.

Filmaften sammen, på afstand
Der er sikkert små bobler i mange LMU-foreninger, hvor folk stadig ser hinanden. I Nexø LMU valgte de at mødes i små grupper, se den samme film, og så mødes online til en samtale om filmen, og til bøn. Læs om det her

Gudstjeneste
Norea laver online gudstjenester hver søndag. Tag eventuelt én fra din boble i hånden, lav en god kop kaffe og se den sammen.

BibelTid
App’en fra Bibellæser Ringen er blevet opdateret. I kan vælge samme læseplan i jeres LMU, smågruppe eller bare med din ven, og så kan I kommentere på det samme. Find den her

Ensomhed
Er du ensom? Du er ikke den eneste. Find en makker i din LMU, hvor I lige skriver eller ringer sammen 3 minutter hver dag, eller hvad I nu finder ud af, fungerer for jer. Hvis du ikke kan finde en makker i din LMU, så ring til din ungdomskonsulent.

 

Se evt. Online LMU fra foråret: