Hvordan tage imod nye?

Sommerferien er slut… LMU starter op igen, og der er kommet nye med.

Mange af de nye kommer fra junior-/teenklubben eller lige fra efterskole. Andre er måske helt nye i et kristent fællesskab. Overgangen er ikke let. Derfor kan du her finde lidt inspiration til at blive bedre til at tage i mod de unge nye.

Det allervigtigste er den personlige kontakt. Så snart man kender nogen, eller er blevet inviteret personligt, er tærskelen til LMU hurtigt og let blevet meget lavere.

Tag godt imod dem
Det lyder enkelt, men det betyder i praksis at gøre mere end bare byde velkommen til en LMU-aften. Det er kan godt være, at du skal udskyde snakken med vennerne til et andet tidspunkt for at snakke lidt med den nye? Eller i hvert fald drage vedkommende med ind i jeres samtale. Husk: Den første gang, man er et nyt sted, er afgørende for, om man har lyst til at komme igen.

Det er ingen kunst at få nye til at føle sig velkomne i LMU, men det kræver villighed til at placere sig sammen med dem og snakke med dem. Også de næste gange de kommer til LMU. 

Til sidst en tommelfingerregel
Tænk på hvad der var godt/skidt da du selv startede i LMU i sin tid. Brug dine egne gode og dårlige erfaringer til at finde ud af, hvad du kan gøre for at nye føler sig velkomne.

Husk: Den første gang, man er et nyt sted, er afgørende for, om man har lyst til at komme igen