Hold en andagt

Brug dit yndlingsbibelvers

Hvis du ikke ved hvad du skal sige noget om, så er der en række ting du kan overveje. Har du et yndlingsbibelvers? Det er altid godt og opbyggende at høre noget fra andre kristne, som betyder noget for dem, og som har rykket noget i deres liv. At tage sit yndlingsbibelvers frem er derfor altid en god ide, og du vil måske også føle dig tryg ved det.

…eller fortæl om en oplevelse med Gud

Har du oplevet noget med Gud på det sidste, som er relevant at dele med andre? Det kan være et bønnesvar, en pointe fra en tale, en linje fra en sang, en historie fra en ven eller andet som Gud har brugt til at tale til dig. Hvis det har rørt dig, så er der god chance for, at det også vil være brugbart for de andre. Hvis ingen af disse ting er nogen hjælp, kan det være godt at få hjælp fra andre. En god snak om Gud med andre kan der tit komme nogle gode pointer ud af. Du kan også tage dig en snak med din præst, ungdomskonsulent, LM-formand, dine forældre eller andre, som du er åndeligt og menneskeligt trygge ved. Det kan have samme effekt som at tale med en ven, og kan også give tryghed for, at det, du vil sige, er åndeligt sundt.

Spejl dine tanker i Guds ord

En sidste opfordring er, at den ene pointe, du vil bringe, gerne må være knyttet op på et bibelvers. At vi spejler vores tanker og ideer i Guds ord, er afgørende for, at det bliver til varig hjælp for os alle.

En andagt er altså ikke nogen kompliceret størrelse, og jeg tror, at alle, som har lyst til at prøve, vil kunne finde ud af det. Vi har alle noget at give i det kristne fællesskab, og en andagt er en størrelse, hvor mange har mulighed for at opbygge og tjene hinanden i Kristus.

Hold en andagt
En god snak om Gud med andre kan der tit komme nogle gode pointer ud af