»Hvordan bliver bøn en del af min hverdag?«

Andrea Nygaard Christensen er junior/teenkonsulent i LMBU, og går meget op i at juniorer- og teenagere må have et tæt forhold til Gud. Hun bor nær Sønderborg med sin mand og to børn, som hun rigtig godt kan lide at bruge tid sammen med. Hun er glad for at læse og spille bold. 

Gud inviterer dig til at holde en pause fra ræset og rette al din opmærksomhed mod ham et stykke tid.

Kom, kom, kom, kom, kom (5 x kom!) siger Gud i Es 55,1-3, og det fortsætter med ”Søg Herren… kald på ham (v.6). Gud vil så inderligt gerne, at du lever i Hans nærhed og kommunikerer med ham.

Når som helst

Det kan du bl.a. gøre i løbet af dagen ved at sige: ”Wauw Gud, hvor er det bare en smuk solopgang, du har skabt” eller ved at sukke: ”Gud, jeg har brug for dig nu!”. Du kan også fortælle Gud om dagens udfordringer, når du cykler til og fra skole/arbejde. På den måde kommer du til Gud midt i hverdagens ræs.

Holde pause

Men Gud inviterer dig også til at holde en pause fra ræset og rette al din opmærksomhed mod ham et stykke tid - til at være alene med ham. Det kan man gøre konkret ved at putte en bedeliste i lommen og så gå sig en tur et roligt sted. Begynd din tur med at bede Helligånden, der kaldes Bønnens Ånd (Zak 12,10), om at lede dine tanker ind på, hvad han ønsker, du også skal bede for - og så er du på ”Walk and Talk” med Gud.

En anden godt afprøvet idé er at lukke sin dør, slukke sin mobiltelefon og evt. knæle for Gud. At være på knæ giver dig en ydmyghed overfor den almægtige Gud, som du henvender dig til. Og så kan du opbygge din bøn på denne måde: Tak og pris Gud for den han er, og det han gør. Bekend derefter din synd for ham. Fortæl ham bagefter om dine ønsker, samt dine og andres problemer. Bed også konkret for familie og venner, som endnu ikke kender Jesus.

Bøn kan indimellem føles som hårdt arbejde, men hvis du tager tid til at kaste dine bekymringer på Gud, og lader dem ligger der – og så måske bare sidder helt stille i hans nærvær, kan bøn også være hvile.

Bøn og Bibel

Jeg finder selv stor glæde i at læse i Bibelen, inden jeg begynder på bøn, for så kan jeg bruge bibelteksten som et slags oplæg til bønnen. Hvis jeg f.eks. lige har læst Johs. 11 om Opvækkelsen af Lazarus, kan jeg takke Jesus for, at han kom sine venner til hjælp (selv om vennerne umiddelbart gerne ville have haft, han var kommet lidt før). Jeg kan også takke for, at Jesus er opstandelsen og livet; og at den, der tror på Jesus, skal leve, om han end dør”. Det kan følges op med en bøn om, at Jesus altid må bevare mig i troen på ham.

Bøn sammen med andre kristne er også meget værdifuldt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Find idéer til fællesbøn her på LMU.dk i hæftet SuperSnap15.

Læs andre artikler om:

Bøn Hverdag Vane Kristenliv

Kunne du lide denne artikel?

Ressourcer
Kontakt
  • Landsleder
  • Ivan Jakobsen
  • Foreningens adresse
  • Industrivænget 40,
  • 3400 Hillerød
  • 48207660
  • lmbu@lmbu.dk
Følg os