Anbefalede bøger

Kunne du godt tænke dig at læse en god kristen bog?

Der bliver ofte udgivet en masse gode bøger. Det kan dog være lidt svært at vælge imellem. På denne side finder du nogle bøger, som LMU anbefaler dig at læse.

God fornøjelse med at vælge din næste bog. Vi ønsker dig en rigtig god læselyst!

Frimodig

Kvinde, identitet og tjeneste i bibelsk lys
Forfattere: Rikke Holst Vigilius, Lene Dalsgaard Thomsen, Ester Frich Dam-Larsen, Ditte Kure Olsen, Mathilde Bech Braüner (red.) og Lars Malmgaard Jensen (red.)
Pris: 149,95 kr. (144 sider)

»De bibelske tekster om tjenestedeling mellem mand og kvinde i ægteskab og menighed bliver vi måske aldrig helt færdige med. Teksterne udfordrer os, og mange oplever dem som tunge og frimodighedsdræbende. Forfatterne lykkes på hver deres måde med at åbne teksterne og lukker os ind i, hvordan de selv har kæmpet med spørgsmålene, og hvad de er nået frem til – uden at hævde at de har alle svarene. Bogen anbefales varmt og er oplagt at læse sammen med andre. Den er en fin anledning til at få talt om, hvad tjenestedeling betyder i praksis.« Louise Høgild Pedersen, phd-studerende og lærer på Dansk Bibel-Institut.

Køb bogen her

 

De gode (nok) forældre

Kærlighedens praksis i livet med børn
Forfattere: Lise og Frederik Berggren Smidt
Pris: 199,95 kr. (248 sider)

Stress, travlhed og høje ambitioner er noget, der udfordrer forældre i dag. Man vil gøre det så godt for sine børn, og mange forældre oplever et pres for hele tiden at gøre det rigtige og for alt i verden ikke at begå fejl. Ingen af os er imidlertid perfekte, og derfor har eller får vi alle sammen uheldige oplevelser med i bagagen. Ingen kommer igennem et langt forældreskab uden at fejle. Målet med denne bog er at præsentere et mere nådigt forældreideal, hvor der er plads til at begå fejl, uden at man af den grund mislykkes som menneske. Bogen er en anledning til at blive klogere på, hvem man er som forældre, og samtidig en mulighed for at spejle sig i – og lære af – andres erfaringer og relevant forskning om, hvordan man er gode nok forældre.

Køb bogen her

Trofaste ledere

Og de ting, der betyder mest
Forfatter: Rico Tice
Pris: 129,95 kr. (128 sider)
Med dyb indsigt og stort kendskab til tjenesten som leder - herunder dens fristelser og faldgruber - udfolder Rico Tice, hvordan succes er at være trofast i de forhold, der virkelig betyder noget.
Trofaste ledere er skrevet til personer med en lederrolle i det kirkelige arbejde, lige fra præsten til børnemedarbejderen og bibelstudielederen.

Himlen åben

En nøgle til Salmernes Bog
Forfatter: Dan Hessellund
Pris: 225,00 kr. (335 sider)

»Himlen åben« giver hjælp til at se Jesus i Salmernes Bog og have bønsfællesskab med ham. Der gives både konkret bibellæsningshjælp, vidnesbyrd og forkyndelse i en frugtbar og naturligt afvekslende form. Undervisningen i salmernes indbyrdes sammenhæng og i den hebraiske poesis parallelismer, kiasmer m.m. formidles ikke blot som skoleviden, men i nær sammenhæng med det opbyggelige vidnesbyrd. Forfatteren er ikke bleg for at tage fat om de svære spørgsmål, mange bibellæsere har mødt, når de har forsøgt at bruge salmerne som deres personlige bønner: Hvorfor virker nogle salmer så springende i deres billeder? Hvordan forholder jeg mig til hævnsalmerne og fjenderne? Hvad med de gange, hvor salmisten omtaler sig selv som ”retfærdig” og ”uden skyld”? Det er tydeligt, at bogen er født ud af et personligt livtag med disse og andre spørgsmål – men også at kampene har båret frugt og er blevet til en stor glæde og trøst ved Salmerne, som vi nu alle inviteres til at få del i og bruge i vores eget andagtsliv. Bogen er pædagogisk opdelt i ”need to know” og ”nice to know”-afsnit, og dermed skal ingen afskrive bogen i kraft af dens længde. Har du svært ved at bede og at læse i Bibelen, vil denne bog give dig en guldgrube af inspiration og konkrete redskaber, som kan bruges resten af livet.

Køb bogen her

Ressourcer
Kontakt
  • Landsleder
  • Ivan Jakobsen
  • Foreningens adresse
  • Industrivænget 40,
  • 3400 Hillerød
  • 48207660
  • lmbu@lmbu.dk
Følg os