Alle

»Mød vores nye LMU-konsulenter«

Det er med stor glæde at vi kan annoncere, at vi fra d. 1. februar har ansat to nye LMU-konsulenter!

Læs mere

»Prækonference til Mission22«

Hør Lindsay Brown tale om udfordringer og muligheder i at dele evangeliet. To spændende foredrag, FØR det går løs på Mission22. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere

»Tilmeld dig til Mission22«

Så er hjemmesiden til mission 22 oppe at køre, hvilket betyder at du allerede nu kan hoppe ind og tilmelde dig til dette års mission. Spred budskabet til venner og bekendte så vi får alle med!

Læs mere

»Vidste du at LMU har et arbejdsudvalg?«

Forestil dig, at du sad i en gruppe, hvor du kunne komme med en idé, og at det faktisk kunne lade sig gøre at udføre den i virkeligheden. Dét er arbejdsudvalget.

Læs mere

»Forkyndelse i fokus«

Ungdomskonsulenterne fra LMU og ELU, Anders Solgaard og Chris Rasmussen, havde inviteret øens LMU’ere, IMU og ELU’ere til Tænke, Tale og Tro. Til kurset blev der undervist og diskuteret, hvad god forkyndelse er, hvordan vi lytter kritisk til det, mens underviserne delte, hvordan de forberedte sig til deres forkyndelse og underviste om nådegaver og tjenestedeling.

Læs mere

»Rejs til Centralasien«

Her er et spændende tilbud til LMU’ere fra vores svenske kollegaer i ELU (Evangelisk Luthersk Mission – Ungdom). Rejsen den 10-18 april 2022 går til et sted i Centralasien, hvor LMU fortsat ønsker at hjælpe unge mennesker, som deler tro og værdier med LMU’ere. Det vil derfor være muligt at definere turen som en studietur og få DUF-tilskud. Hovedindholdet af turen vil foregå på svensk, så det skal danske deltagere være indstillet på.

Læs mere

»Første LMU Bibeltræf i Sønderjylland i 7 år«

LMU'erne i Sønderjylland og Odense var samlet til bibeltræf på Solbakken den sidste weekend i januar.

Læs mere

»SELA Lovsangsfest på Bornholm«

LMU'erne på Bornholm afholdte lovsangsfest for hele øen i Nexø.

Læs mere

»Tid med Gud podcast«

Findes der noget bedre, end at sætte sig ned, og bruge god tid sammen med en virkelig god ven? Det er den følelse vi håber at bringe med dette podcast.

Læs mere

»Mission21 samlede unge fra hele landet«

Da Corona under 24 timer før første møde spændte ben for at vi kunne afholde Mission på LMH, reagerede ildsjæle fra udvalget bag missionskonferencen hurtigt og stablede et endagsarrangement på benene. Det blev afholdt på Indre Missions missionshus Bethesda i København.

Læs mere

»Filmaften sammen, på afstand«

Der er sikkert små bobler i mange LMU-foreninger, hvor folk stadig ser hinanden. I Nexø LMU valgte de at mødes i små grupper, se den samme film, og så mødes online til en samtale om filmen, og til bøn.

Læs mere

»Send din LMU på Bibelløb«

Her er en idé til en sjov aktivitet, som I kan lave sammen på afstand i jeres LMU. Konkurrer om Bibelløb. Med app'en Woop kan du sende andre ud på Bibelløb i naturen, uden at skulle indhente tilladelse til at lægge poster ud. Posterne hænger nemlig bare på kortet i app'en, men skal opsøges fysisk, før de kan løses.

Læs mere

»10 volontørstillinger«

Har du overvejet, hvad du skal lave i skoleåret 2021-2022? Lige nu har LM hele 10 volontør-stillinger du kan vælge imellem. F.eks. søges en bogvolontør med IT-kompetencer. Se også billeder, og læs om de nuværende volontører.

Læs mere

»Nikolaj stopper i LMBU«

LMBUs ”multiværktøj” fratræder med virkning fra 31. marts 2021. Nikolaj Karkov har i 3 år både været ungdomskonsulent i LMU og kommunikationskonsulent for hele LMBU.

Læs mere

»LMU lancerer ny podcast«

Den femte januar sendte LMU det første afsnit af Brødrene Brandes Bibel i æteren. Podcasten vil hjælpe til at gøre Bibelens bøger lettere tilgængelige. Både ved at dele brødrenes begejstring over Bibelen, og igennem deres undersøgende samtale om temaer og afsnit.

Læs mere

»Ny bog om at blive hellig«

I maj udkom Lohse med en ny bog af Henrik Nymann Eriksen: "Forvandlet ved at se - vejen til helliggørelse".

Læs mere

»Ny ungdomskonsulent«

Emil Kjær Brande er ansat som LMU-konsulent i Jylland. Emil bor i Aarhus med sin kone og er bachelor i teologi fra Menighedsfakultetet i Aarhus. Han har tidligere været ansat i KFS som volontør og i Ordet & Israel som ungdomssekretær, så han bringer god erfaring med ind i jobbet.

Læs mere

»Filip stopper i LMU«

Efter fem års ansættelse stopper Filip Osmundsen som ungdomskonsulent i Øst- og Vestjylland. Filip har i sin tid som ungdomskonsulent, blandt andet gjort en stor indsats for oplæring og udrustning af nye, unge forkyndere og på at række ud til andre via diakoni.

Læs mere

»LMU bliver digital«

Endelig er internettet kommet til LMBU-sekretariatet, og gennemslagspapiret kan sendes på pension. Nu får vi langt om længe et nyt medlemssystem. Og vi har lavet en lille video der forklarer, hvordan det virker.

Læs mere

»Mere frimodighed til begge køn«

Hvordan udfylder vi de rammer LM har sat, så kvinder også har frimodighed til at bidrage med forkyndelsen? Læs om inspirationsdagen og se referatet fra dagen.

Læs mere

»Værsgo’: Her er en LMU-aften«

Hvordan får man LMU’ere til at snakke om, hvad Jesus betyder for dem? Man laver et oplæg på video, og sender det ud til dem. Nu ligger den på Youtube, til fri-afbenyttelse. Øv jer i at snakke om det vigtigste.

Læs mere

»Hvad vil du med mit liv, Gud?«

Kender du til at spørge dig selv: Hvilken uddannelse skal jeg have? Hvor skal jeg bo? Hvem skal jeg giftes med? Skal jeg overhovedet giftes? Måske undrer du dig over, hvordan Gud viser vej? En ny bog handler om Guds vilje og hvordan han vejleder. Lars Jensen, der er teologistuderende og 24 år gammel, har skrevet bogen "Hvad vil du med mit liv, Gud?". Den forholder sig til den angst man kan opleve, når man skal tage større beslutninger.

Læs mere

»At forkynde som kvinde«

Evangeliet er fantastiske nyheder for begge køn. Vi har brug for at høre det fra begge køn. Til inspirationsdagen i Odense d. 25. januar sætter vi fokus på emnet ”at forkynde som kvinde”.

Læs mere

»Nyt bibelstudie-materiale«

Vi har glædet os til at præsentere noget helt nyt materiale: oplæg til bibelstudiegrupper. Navnet er CROC, som er forbogstaverne i overskrifterne der strukturer samtalen. Og både Odense LMU og LMH-elever, der har været forsøgspersoner, er begejstrede for CROC:

Læs mere

»Fremragende bog om køn, krop og sex«

Jacob Munk har skrevet bogen "En langt bedre vej - En ny retning for debatten om køn og seksualitet". Og det er nye skarpe ord, der understøtter et klassisk luthersk syn på køn, krop og sex.

Læs mere

»Sommerglæde«

Sommer i LMU betyder Ung Uge. Både på Haderslev Næs og Virksund Kursuscenter. Temaet for Ung Uge på Haderslev Næs var ”Glæd jer”, og der var masser af glæde sig til og over. Det var en uge, hvor alle talerne havde fokus på den glæde, som vi har i Jesus! Max Jesusglæde i en hel uge! Det var også en uge, hvor gamle kendinge blev kørt af.

Læs mere

»Sprængfarlig kristendom«

Tidligere ungdomskonsulent i LMU, Andreas Ipsen, har fået udgivet en ny bog: "Sprængfarlig kristendom - i verden men ikke af verden". Hans første bog, "Tro med sko på", er mange virkelig glade for. Så mon ikke der er noget at se frem til her? Bogen beskrives på følgende måde:

Læs mere

»Nyudgivelse: Hjælp til Paulus«

Skal Paulus have hjælp? Nej, men det kan være meget rart for os andre, når vi læser i hans breve, at få hjælp til at forstå ham! Derfor udgiver vi nu to ting. Maria Legarth, som er redaktør og en af skribenterne af materialet, fortæller:

Læs mere

»Discipelskab i hverdagen«

"At leve som Jesu discipel vil ikke bare ændre dit liv. Det vil sprede sig som ringe i vandet og påvirke den verden, du lever i." Sådan skriver tre mænd på omkring de 30, der sammen har begået en vigtig bog om discipelskab. En realistisk bog, der opmuntrer til frimodigt hverdagsliv med Jesus. Bogen hedder "Jesus uden filter".

Læs mere

»Hvad ville du spørge Gud om, hvis du kunne?«

I en undersøgelse blev flere end 1000 studerende stillet dette spørgsmål, og de kom med vidt forskellige svar (spørgsmål til Gud). I »Hvorfor skal jeg tro på dig?« kommer 10 kristne medstuderende med deres svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål. Inden du læser videre, så overvej lige, hvad du vil spørge Gud om?

Læs mere

»"Jesus unge soldater" - Nyt materiale til dig«

Så er der nyt bibelstudiemateriale til LMU'ere. Det er skrevet af Jonas Ægidius, der er børne- og ungdomsmedarbejder i Lindehøj Kirke. Og det er knytter op på en dokumentar på fire afsnit, vist på DR3 i foråret 2018. En dokumentar, hvor fire unge fortæller om deres tro på Jesus. De har forskellig baggrund, personlighed og perspektiv på tro og livet. Og de fortæller frimodigt om deres tanker, oplevelser, udfordringer, glæder og sætter også fokus på deres forhold til sig selv som kristen og andre mennesker – både kristne og ikke-kristne.

Læs mere

»Sport ledte Andrea til kristent fællesskab«

Kristne unge fra hele Bornholm inviterer deres venner med, når de hver fredag mødes til sport og hygge. ”For mig er det rigtig fedt at have nogen at være sammen med en fredag aften om andet end bare alkohol og fester. I LMU har jeg fået nogle dybere relationer og venner for livet.”

Læs mere

»Ny andagtsbog for præstations-ramte piger«

Færdigt arbejde. "Hvis bare jeg bliver lidt slankere eller lidt brunere eller lidt smukkere. Så bliver livet godt." Eller er det sådan det er? Kender du til den slags tanker? Er den pige, du ser i spejlet om morgenen tryg og selvsikker? Måske ikke, men jeg kan love dig, at Gud mener, at du er værdifuld og lige præcis, som du skal være!

Læs mere

»Skal du være volontør?«

Luthersk Missions volontørprogram hedder REACH!, og til sommer kan det være dig, der er rejst ud i verden som volontør! Ansøgningsfristen er d. 31. januar.

Læs mere

»Farvel til Louise«

I sin tid i LMU har Louise været hjernen bag en perlerække af succesfulde missionsprojekter, som hun har været koordinator for siden sin ansættelse i 2012. Siden 2016 har Louise desuden været ungdomskonsulent for Østdanmark.

Læs mere

»Hands Day og Tough Næs«

Ung Uge på Haderslev Næs var fyldt med aktivitet. Når der ikke var bibeltimer og lovsang, stod den bl.a. på diakoni og crossfit-løb. På Hands Day var omkring 150 unge ude og hjælpe folk i nabobyen Øsby. Man har gjort det i flere år, så når folk i byen får en flyer der tilbyder hjælp, er der mange der tager imod. Til Tough Næs, havde man valgt at lave et "crossfit løb". Der blev kravlet i sand, klatret over forhindringer, flyttet på dæk mm.

Læs mere

»Skal du være volontør?«

Som volontør i REACH får du et meningsfyldt arbejde, nye redskaber til at begå dig i mødet med fremmede mennesker, og du kommer helt tæt på missionsarbejdet. Stillingerne i REACH er utroligt forskellige alt efter, hvilket land man er ansat i, men fælles for alle volontører er, at de løser vigtige opgaver i LM's internationale arbejde.

Læs mere

»Flot resultat af indsamling i 2016!«

Først og fremmest skal der lyde en kæmpe TAK til alle jer, som har bidraget til det flotte indsamlingsresultat i 2016. Vi endte med et resultat på 510.368 kroner. Det er 10.000 kroner mere end målet! Pengene er i første omgang gået til aflønning af ungdomsmissionærerne Mathilde og Thomas, og i næste omgang til aflønning af missionærerne Rolf og Mirjam Leinum. Begge missionærpar har arbejdet med unge i Peru.

Læs mere

»Ny juniorsangbog - du kan bidrage!«

Går du med en sangskriver i maven, så har du nu mulighed for at lade dit talent blive til glæde for juniorer i LM Between. Med planerne om at lave et betweensanghæfte er ønsket, at LMU'ere fra hele landet kan bidrage til projektet.

Læs mere

»Prækonference på MISSION16«

Hvordan stå i kristent lederskab uden at miste glæden? Hvordan kan man vokse i modenhed som kristen leder? Det er de spørgsmål, som er på programmet i timerne op til, at MISSION16 starter fredag d. 18. november på LMH.

Læs mere

»“Nyt” missionsprojekt resten af 2016«

Vi har med missionsprojektet 2016 støttet ungdomsarbejdet i Peru ved at samle ind til ungdomsmissionærerne Mathilde og Thomas. Mathilde og Thomas er desværre blevet nødt til at rejse tidligere til Danmark. Det betyder dog ikke, at vi ikke fortsat kan støtte alt det gode arbejde i Peru.

Læs mere

»Sex er Guds ide - materiale til halv pris«

Frem til 15. maj kan LMU-foreninger købe materialet "Sex er Guds idé" for kun 1000 kr. "Sex er Guds idé" er et undervisningsmateriale, som tager afsæt i den bibelske seksualetik og vil udruste undervisere og ungdomsledere til at vejlede unge kristne om seksualitet, sex og samliv.

Læs mere

»Læs Bibelen på et år«

LMU har udgivet en simpel bibellæseplan, som kan hjælpe dig til at få læst hele Bibelen på enten et eller to år. Bibelen er ufattelig vigtig i LMU. Den er Guds ord, som han har valgt at tale til os gennem, og derfor er det livsvigtigt at kristne får åbnet deres bibler.

Læs mere

»Ny Bibelvejviser til dig«

Selvom folderen ikke er særlig stor, er den fyldt til randen med relevant indhold. Der er både oversigter over alle Bibelens bøger med helt korte kommentarer, der er konkrete idéer til, hvad man kan læse i forskellige situationer og der er oversigter over, hvor man finder nogle af de mest centrale vers i Bibelen.

Læs mere

»Missionsprojekt 2016 - Peru«

I 2016 vil LMU’s missionsprojekt have fokus på Peru. Vi skal støtte Mathilde og Thomas, som er ungdomsmissionærer i Peru. Mange unge i Peru mangler en dybere forståelse for, hvad evangeliet handler om, og de har brug for både åndelig udrustning og ledelsesmæssig erfaring. Det er kun, når ungdomslederne selv har et personligt forhold til Jesus, at de kan give dette videre til andre unge i Peru.

Læs mere

»Fuldt hus på Mission15«

D. 13-15. november var LMH endnu engang proppet med glade og forventningsfulde LMU'ere. Loftet for deltagere var nået, og derfor var der flere, som desværre ikke kunne komme med i denne omgang. Men for dem, som var med blev det en weekend fyldt med forkyndelse, lovsang, opmuntringer, udfordringer og meget mere.

Læs mere

»Missionsprojekt '14 status«

LMU’s missionsprojekt 2014 var et kollegium for universitetsstuderende kvinder i Siem Reap, Cambodja. Der er nu 11 studerende, på kollegiet, og flere forventes indenfor nærmeste fremtid. Én af de studerende, en forældreløs pige, boede, før hun kom på kollegiet, på et værelse sammen med nogle andre piger. Her blev hun smidt ud, men fandt efterfølgende et billigt værelse. Udlejeren ville imidlertid have 3 måneders husleje forudbetalt, hvilket hun ikke havde råd til. I stedet ville han have, at hun skulle gå i seng med ham. Det undgik hun heldigvis.

Læs mere

»Guide til mission i Danmark«

I guiden finder du et væld af attraktioner, altså ideer til hvordan man kan drive mission og diakoni i Danmark. Der er noget for både store og små LMU-foreninger. Guiden indeholder ikke kun idéer til LMU-kredse, men også noget, som kan gøres individuelt. Vi håber, at I vil få glæde af den

Læs mere

»Tre studerende døbt!«

I 2014 var Cambodja i centrum for LMU's årlige missionsprojekt. Et af hovedprojekterne var oprettelse og drift at et kollegium for studerende kvinder i byen Seam Reap. På kollegiet bliver der både holdt andagter og bibelstudie, og for nylig er tre af pigerne på kollegiet kommet til tro og er blevet døbt. Du kan se de tre nye søstre i troen på billedet ovenfor sammen med tre af deres veninder fra kollegiet. Husk at bede for disse tre piger og sig også tak til Jesus for, at han stadig kalder mennesker til tro. Bed også fortsat for kollegiet i Seam Reap.

Læs mere

»Byd de fremmede velkommen«

”Heshmat er en gave til os, fordi det gør noget godt ved os drenge i LMU, at vi sammen kan være noget for Heshmat.” Det siger Bjørn Nyborg, som mødte Heshmat på en tværkulturel sommerlejr. ”Det er godt for os at blive udfordret af de mange spørgsmål fra en ny kristen og tidligere muslim,” siger han.

Læs mere

»Brug for unge kristne uden for storbyerne«

Unge, der er færdige på gymnasiet, har en tendens til at klumpe sammen i universitetsbyerne.Men nu lyder der en udfordring fra frimenigheden RanderKirken til, at de tænker sig om, før de per automatik flytter til Aarhus eller København."Mange steder er LM-forsamlingen ikke vildt stor og vil have stor glæde af, at der kom unge til – både for LM's og for byens skyld, siger frimenighedens præst Peter Leif M. Hansen.

Læs mere

»Har du bøwl med djævelen?«

LMBU's ungeudvalg har i forbindelse med Bibelglæde2014 produceret en musikvideo.

Læs mere

»Ung Uge: lån et telt gratis«

De to telte står til rådighed for alle fra Østdanmark, som deltager på Ung Uge på Haderslev Næs. Ønsker man at være flere om at dele et telt skal mindst halvdelen af teltets beboere være fra Østdanmark.

Læs mere
Ressourcer
Kontakt
  • Landsleder
  • Ivan Jakobsen
  • Foreningens adresse
  • Industrivænget 40,
  • 3400 Hillerød
  • 48207660
  • lmbu@lmbu.dk
Følg os