Åndelig vækst

»Åndelig vækst eller åndelig stress«

Jeg oplever, vi lever i en stresskultur. Vi bliver bombaderet med krav om vækst, og der bliver hele tiden opsat rammer for hvordan vi skal vokse. I skolen er det selvfølgeligt meget oplagt, at vi skal dygtiggøre os. På arbejdsmarkedet skal du være omstillingsparat, og du skal kunne lide nye udfordringer. Dette er bare andre ord for, at du skal være glad for vækst. Men det stopper ikke engang der. Jeg tror, vi lever i en stresskultur! Men hvad med vores tro, skal vi også vokse der? – Er åndelig vækst bare endnu en sten i min stresskulturs sko?

Læs mere

»Åndeligt vokseværk«

Det efterhånden længe siden jeg voksede (i højden…), men jeg kan godt huske, hvor nas vokseværk gjorde. Selvom det er slut med at vokse, så har jeg stadig vokseværk. Nu er den bare åndelig i stedet. For det kan gøre ondt, når Gud lader mig vokse i ånden.

Læs mere

»Længsel efter åndelig vækst«

Åndelig vækst vokser ud af at bruge tid med Gud. Men for mange af os opleves det ofte som en byrde at skulle holde andagt, læse i Bibelen, og bede til Gud. Jeg kender selv til den dårlige samvittighed, som er forbundet med dette. Hvordan kan vi vende bøtten, sådan at det daglige andagtsliv i stedet kan blive en gave for os? Hemmeligheden ligger i at få øjnene op for, hvad du er skabt til.

Læs mere

»Gode råd til åndelig vækst«

Personligt har de udfordringer, jeg har mødt i tjenester for Gud, været meget lærerige, og har ført mig ind i et dybere kendskab af Gud. Det kan også træne dig i at stole på Gud og øve dig i gudsfrygt (1 Tim 4,7), når Gud beder dig om at gøre noget, du ikke tør. Her er øvelsen at have tillid til Gud, og som Peter at gå ud på dybt vand, hvor du ikke kan bunde og der, hvor der ingen plan B er.

Læs mere