Troskrise

Hvad gør jeg, når jeg ikke lige kan mærke Gud? Når Gud synes irriterende, fjern eller helt fraværende? Kan jeg stadig kalde mig kristen? Hvis jeg ikke kan mærke Gud, er det så fordi han ikke er der?

Der opstår mange spørgsmål, når man oplever en troskrise. Dem vil vi gerne se på. For det er normalt for kristne at opleve troskrise. Faktisk kan det være sundt. En tro der aldrig tvivler, ville være en uhyggelig tro. Med dette tema, vil vi se nærmere på troslivet, når det ikke er let. 


»Når troen føles tom«

De fleste kristne oplever før eller siden en krise i deres trosliv, hvor Gud virker fjern, troen føles tom, og man mærker en snigende frygt for, om man overhovedet er en rigtig kristen. Man kan godt huske dengang på den kristne lejr, hvor troen føltes så levende og lovsangen flød så let. Dengang man virkelig erfarede Guds nærvær. Men det er mest af alt som en fjern drøm nu, en drøm man længes efter at genskabe.

Læs mere

»5 råd når du er i troskrise«

Det sidste man har brug for, når man oplever en troskrise, er at få nogle overfladiske svar. Nedenstående er derfor ikke fem hurtige ting du kan gøre, for at komme ud af en troskrise. Det er fem refleksioner, der forhåbentlig kan inspirere og trøste midt i udfordringen.

Læs mere

»Om at falde fra og falde til«

Vidnesbyrd om en troskrise. Om en rejse, der gjorde en forskel. Jeg er tvivler af natur. Derfor har der været masser af små og store tros-kriser i mit snart 49-årige liv. Jeg vil fortælle om en af de største. Den indtraf, da jeg som 20-årig var to måneder på rejse i USA.

Læs mere

»Hjælp, jeg skal starte på gymnasiet!«

Måske starter livet uden for ”den kristne boble” lige om lidt for dig. Måske er du lidt skræmt ved tanken. Tankerne cirkulerer om den fest-, druk- og sexkultur, som du snart skal stå ansigt til ansigt med på gymnasiet, eller den uddannelse du skal starte på. Måske bekymrer du dig især om, hvordan dét, at du er kristen vil blive modtaget – vil du overhoved kunne få nogle venner?

Læs mere