SoMe kristen

Hvordan man lever som kristen, i en tid hvor selvpromovering, præstationer og perfektionisme fylder så meget?

SoMe kristen handler ikke kun om sociale medier, men om udfordringer bl.a. SoMe giver i tiden. Vi er blevet vant til at designe alt, så det passer præcis til os selv. Hvordan ser vi det ift. religion i samfundet? Hvordan leve på nåden alene, når verden skriger: ”præstér, fortjen dig, skab din værdi”? Fortæl os, hvordan: Sådan her holder jeg fast i at være Guds elskede barn, midt i vores præstationskultur. Hvordan ser vores levede kristenliv ud på de sociale medier? Er det synligt der? 


»Bland-selv-tro«

Sandhed er i vores tid noget, man finder inden i sig selv. Man vælger gud, ligesom man vælger tøjstil, smartphonecover eller bland-selv-slik om fredagen. At du selv skal designe dit liv, og det du fylder i det, er en tankegang der præger os alle. Gud er dog en levende virkelighed uden for dig – så hvordan danner du et sundt billede af ham?

Læs mere

»Troens plads i en præstationskultur«

Én af vor tids udfordringer er, at vi har et stort fokus på mål og resultater. Det er ikke forbudt og som udgangspunkt ikke skadeligt. Det udfordrer dog menneskers oplevelse af, at det er præstationerne i sig selv, der er det vigtigste - det der giver os værdi. Når vi igen og igen søger vores værdi i det, vi gør, eller har gjort, bliver vi styret at vores ”ydre livsverden”. Så er det præstationerne, der bliver afgørende for, hvordan vi trives som mennesker. Troens liv er anderledes.

Læs mere

»At holde til SoMe-livet«

Mit SoMe-liv startede med Arto, og jeg røg med på bølgen, da Facebook og sidenhen Instagram kom. Jeg er dog ikke en særlig flittig bruger. Det kan jeg faktisk ikke altid holde til. Når jeg er på, forsøger jeg at huske på en helt bestemt sandhed og have den som klangbund, mens jeg scroller.

Læs mere

»Kristen på de sociale medier«

Jeg vil gerne vise og fortælle andre, at jeg er kristen. Men gælder det også på de sociale medier? Hvis min tro ikke skinner igennem på mine profiler– er det så fordi, de ikke fortæller sandheden om mit liv? Hvad er det egentlig selv, jeg viser fx på min instagram? Hvad er det, jeg gerne vil sige med mine ferie-og opstillede madbilleder?

Læs mere