Nådegaver

»De ”overnaturlige” nådegaver«

I cykelsporten har vi stjerner og vandbærere. I fodbold har vi stjerner og slidere, der skal lave det hårde arbejde. Stjernerne løber med opmærksomheden. Vandbærer og sliderne ser vi ikke. Er det egentlig ikke det samme med nådegaver? Der er stjernerne, og det er ofte noget med at kunne helbrede, tale i tunger eller have troen, der kan flytte bjerge. De løber med opmærksomheden. De andre nådegaver er små og kedelige. Dem overser vi.

Læs mere

»Er der nådegaver, som vi har gemt væk?«

I lutherske miljøer som fx Luthersk Mission kan der ofte tales fint og bibelsk om nådegaverne, men der er bare nogle af dem, som mangler i fællesskabet. Det er til gengæld netop disse nådegaver, som fremhæves meget i mere karismatiske menigheder. Hvordan skal vi forholde os til det? Hvorfor er de tilsyneladende fraværende hos os? Kan vi gøre noget for at de kommer mere på banen? Og er det i det hele taget ønskeligt?

Læs mere

»Nådegaver - en kort intro«

Mange kristne er optaget af emnet nådegaver – især unge. Måske fordi de har læst om det i bibelen eller har mødt andre unge kristne fra andre kirker, som tilsyneladende har mere fokus på det emne, end det måske opleves i LMU. Med denne artikel vil jeg forsøge at give dig en kort introduktion til det spændende og bibelske emne: Nådegaver.

Læs mere

»Vox-pop: Sådan får vi nådegaverne i brug hos os«

Vi har bedt tre ledere fra forskellige sammenhænge om at beskrive, hvordan de i praksis arbejder med at få nådegaverne i brug i deres fællesskaber. Vi hører fra Luthersk Mission (Søren Skovgaard Sørensen), Frikirken (Thomas Skov Laugesen) og generelle betragtninger fra folkekirke-sammenhænge (Sprint Aagaard Korsholm). Kort sagt sætter Søren fokus på behovet, Thomas på kærligheden, og Sprint på dialogen.

Læs mere