I lyset

»Befriende bekendelse«

Forestil dig Barack Obama smække benene op på bordet i det hvide hus en dejlig sommerdag. Fuglene synger, børnene og konen er på bondegårdstur, den iskolde cola står på bordet, og snart vil Obama fordybe sig i den dragende krimiroman, som han ellers aldrig har ro og tid til at få læst. Han kigger ud af vinduet, nyder den nyslåede græsplæne, og får i samme øjeblik øje på en yderst tiltalende kvinde på den anden side af hækken. Det går hverken værre eller bedre, end at Obama falder for fristelsen – kvinden inviteres på aftensmad og vender hjem igen et befrugtet æg rigere. Ups! Hvad gør man så?

Læs mere

»Du ligner en... tændstik«

Hvis din kæreste sagde sådan, ville du måske ikke være overbegejstret. En tændstik! Men de næste linjer handler om, at du er en tændstik. Ja, måske ville du hellere være advokat, læge eller møbelsnedker. Det forstår jeg godt. Hvilket visitkort: Morten Friis – tændstik. Men bare rolig. Enhver kristen er en tændstik.

Læs mere

»Verdens lys i dit indre mørke«

I virkeligheden er alting mørke. Der er ingenting i denne verden, som har en farve i sig selv. Vi ville ikke kunne se noget som helst, hvis ikke det var for dette ene: Lys. Prøv at forestil dig en verden uden denne faktor. En uendelig nat uden stjerner eller måne. Selv mørkegemmeleg har begrænsninger for, hvor sjovt det er i længden. Tanken er skræmmende. Desorientering, frygt, kulde og fastlåsthed ville præge en sådan verden.

Læs mere