Hvad hvis Jesus mente det, han sagde?

»Sælg alt og følg mig«

Manden siger, at han har opfyldt alle de bud, der skal til for at komme ind i Guds rige. Jesus begynder ikke at diskutere det med ham, men siger bare ”sælg alt og giv det til de fattige – og kom så og følg mig.” Dermed får han manden til at indse, at han ikke engang har opfyldt det første bud. Budet om at elske Gud over alt andet.

Læs mere

»Elsk din næste«

Hvad hvis Jesus ikke mente, at jeg skal være næstekærlig? Hvad hvis Jesus ikke selv havde været næstekærlig? Hvordan var jeg så stillet? Hvordan var alle omkring mig stillet? Hvad havde vi mistet? Hvad hvis Jesus havde sagt: Tænk først på dig selv. Søg dit eget. Enhver må tage ansvar for sig selv. Den fordrukne sut på banegården kan da bare tage sig sammen, og desuden ligger han, som han har redt.

Læs mere

»Frygt ikke, tro kun«

Et rædselshyl fra mit værelse får min far til at fare op ad trappen. Der er en myg! Jeg kan ikke sove, når den er der... En edderkop på badeværelset? Jeg kigger i alle hjørner, højt og lavt hver gang. Jeg kan holde mig meget længe… På skoletur i en skov. Vi går udenfor stierne, klatrer over faldne træer og springer over grøfter. Men jeg tør ikke. Læreren må holde mig i hånden, og de andre griner... Jeg er et skvat og en klumpedumpe. Går i anden klasse før jeg lærer at cykle. Er altid den sidste, der bliver valgt til et hold i idrætstimerne.

Læs mere