»Jul - materialisternes højtid?«

Hanne Thorlund bor i Ølgod. Hun går på HF i Tarm.

Et par overvejelser om julen... Hvordan står det egentlig til med din jul?

Når jeg kigger rundt i mit værelse, er der fyldt med ting. Faktisk er der så meget, at jeg ikke har plads til det, og det roder lidt nu og da. Nu bliver det snart juleaften, og så får jeg endnu flere dejlige ting. Det er jo også det julen handler om. Om man vil kendes ved det eller ej, så handler jul om adventsgaver, julekalender, mad og julegaver for mange af os.

Tid til eftertanke

Men kan vi tillade os at tage endnu mere til os, når vi har så meget i forvejen? Jesus beder os om at være gode forvaltere, af det vi har her på jorden, han minder os om, at vi kom tomhændet til verden, og skal forlade den tomhændet. Er det så rigtig af os at bruge så mange penge og så meget opmærksomhed på gaver og jordiske ting?

Stresser du også rundt?

Jeg kommer til at tænke på Martha og Maria - dengang de fik besøg af Jesus. Man kan sidde og læse beretningen og undre sig over, at Martha kunne være så dum at løbe rundt og ordne en masse mere eller mindre ligegyldige ting, når hun nu havde muligheden for at være sammen med Jesus. Af alle mennesker. Men er det ikke også det, vi let kan komme til i dag? At stresse rundt for at få købt ind, at have travlt med at pynte op og skulle nå alle julefrokosterne. Vi har så travlt, at vi ikke når at sætte os ned og lytte til Jesus.

Vi har så travlt, at vi ikke har tid til at tænke over, hvilken enorm betydning det har for os og for dem vi holder af, at Jesus kom til jorden den nat. Det er ikke for at stå med en løftet pegefinger, for det er godt, at vi har en måned midt i den mørke vintertid, hvor der bliver tændt lys, og man hygger sammen med familien.

Men hvis vi ikke tager os tid til at søge Gud, så får vi ikke tid. Måneden, som egentlig er til ære for ham, bliver til en måned, hvor vi ikke har tid til ham. Så hvorfor ikke bryde strømmen og tage dig tid til at bede, få læst i Bibelen, syng om Gud, tak ham og glæd dig over, at han kom til jorden dengang.

Læs andre artikler om:

Materialisme Jul Stress Martha

Kunne du lide denne artikel?