Højtider

»Påskens sejr over tandpastaprincippet«

Der findes et spøjst ordsprog, som lyder noget i retning af: ”Man kan ikke stoppe tandpastaen tilbage i tuben”. Jesu opstandelse er så magtfuld en begivenhed, at den, som den eneste, formår at bryde med tandpastaprincippet. Da Jesus trådte ud af graven blev virkelighedens ubarmhjertige uigenkaldelighed besejret. Det betyder, at vi nu kan se frem mod ”en uforgængelig og ukrænkelig og uvisnelig arv”."

Læs mere

»Fasten gør os fastere i troen«

Faste står der noget om flere steder i Bibelen. Måske du har hørt i prædikener, at faste er vigtigt. Vi har endda en periode i kirkeåret 40 dage før påske, vi kalder for Fasten. Alligevel bliver det for mange kun ved ordene. Handlingen til at faste mangler. Og det er faktisk ærgerligt. Gud byder os ikke at faste, for at vi skal gøre os fortjent til noget, men fordi han ønsker at give os noget.

Læs mere

»Jul - materialisternes højtid?«

Når jeg kigger rundt i mit værelse, er der fyldt med ting. Faktisk er der så meget, at jeg ikke har plads til det, og det roder lidt nu og da. Nu bliver det snart juleaften, og så får jeg endnu flere dejlige ting. Det er jo også det julen handler om. Om man vil kendes ved det eller ej, så handler jul om adventsgaver, julekalender, mad og julegaver for mange af os.

Læs mere