Gud som autoritet

»Gud er bare så (u)retfærdig«

Streger du under i din bibel? Hvis du gør, så prøv lige at tælle hvor mange gange der er streger under steder, hvor Gud dømmer. Jeg er ret sikker på, at det kan tælles på én hånd. Sådan er det i hvert fald i min bibel. I de fleste af stederne med understregninger står der, at Gud elsker os, og at han døde og opstod for vores skyld. Det er rigtigt godt. Vi skal bare fortsætte med at understrege de dejlige vers i Bibelen.

Læs mere

»Gud er god«

Det har aldrig været naturligt for mennesker at bøje sig for autoriteter. Det ligger dybt i os, at andre ikke skal bestemme over os. Alligevel ved vi godt, at livet ikke kan fungere uden. Hvad ville der f.eks. ikke ske, hvis jeg som trafikant begyndte at se stort på reglen om ubetinget vigepligt? Eller hvis jeg besluttede mig for, at jeg selv ville bestemme, hvornår jeg skulle møde på arbejde? Derfor er det heller ikke så meget et spørgsmål om, om det overhovedet giver mening, når David i Salme 119 giver udtryk for, at han ligefrem elsker Guds lov, men mere et spørgsmål om, hvorfor han gør det.

Læs mere

»Som skøn musik i en verden af kaos«

Hvis du er kristen, er der sket noget indeni dig. Gud har givet dig ”et nyt hjerte” (Ez 36,26). Det betyder, at Gud har vist dig, hvem du er i ham: Hans værdifulde, tilgivede, frie barn. Du er fri fra at være gud i dit eget liv. Gud vil være din gud, din far og din vejleder.

Læs mere