Glæde

»Er lutheranere sure?«

Du træder ind i en luthersk menighed, mens de synger sangen ”Ny fryde sig hver kristen mand”. Flokken, som du kigger ud over, sidder helt stille med nedadvendte mundvige og armene over kors, men de fortsætter ”… og springe højt at glæde." Det er ikke et utænkeligt scenarie. Og én af dem kunne være mig. Hvorfor? Var Martin Luther generelt sur?

Læs mere

»Glæde over Jesus - Voxpop«

Vi har spurgt forskellige mennesker, der er forskellige steder i livet, hvad der gør dem "Jesus-glade". Det rummer både hverdagshistorier og en fundamental glæde i livet.

Læs mere

»Den glade Paulus«

Man skal ikke læse meget i Paulus breve før man støder på ordet ”glæde” i en eller anden form. Det virker til at være en grundstemning i hans liv. Omvendt er der også en del ting, som han oplever, der ikke er særlig glædelige: Folk der falder fra, Paulus der kommer i fængsel, prøvelser og meget andet. Det rejser spørgsmålet: Hvad er hans kilde til glæde, når der er så meget i hans liv der peger den anden vej?

Læs mere

»Digt: Glædens Budskab«

Er du glad for at leve det liv som du har? Ser du det smukke i korset han bar? Er dit liv fyldt med stress og bekymring? Se hen til Jesus, han giver dig en løsning

Læs mere