Fjendekærlighed

»Slip vreden«

I Bjergprædikenen opfordrer Jesus sine følgere til at elske sine fjender. Men findes der en større selvmodsigelse end en opfordring til at elske sine fjender? Sådan tænker vi umiddelbart. Alligevel er der faktisk gode grunde til at gøre det. Rigtig gode grunde!

Læs mere

»Skal man virkelig elske Islamisk Stat?«

Kan man lære at elske en terrorist? Spørgsmålet er provokerende, for vi har lært at hade terroristerne – og med god grund. Terroristerne fra Islamisk Stat er ligeglade med menneskeliv, og de vil gå i døden for at dræbe så mange uskyldige mennesker som muligt. Men på den anden side taler Bibelen tydeligt om at ”vende den anden kind til” og om at elske sine fjender. Kan det virkelig passe, at det også gælder terrorister?

Læs mere

»Værste fjende? Mig selv!«

Hvad nu hvis jeg selv er min værste fjende? Hvor hører Jesu ord om fjendekærlighed så hjemme? Kender du til at være hård ved dig selv, at være utilfreds med dig selv? At forsøge at være perfekt, og have svært ved at acceptere det ved dig, der ikke er instagram-lækkert? En ny andagtsbog sætter fokus på dette. Boganmeldelse: ”Færdigt Arbejde”, Maria Celine Lundeby, LogosMedia 2018

Læs mere

»Fjern mindets magt«

I denne måned er der verdensmesterskaberne i fodbold. Schweiz vandt 2-1 over Serbien, på mål scoret af to spillere, der er født på Balkan. De fejrede begge deres mål ved at forme deres hænder som en ørn. Der ligger noget gemt i deres handling. Et minde om en krænkelse. De sårende oplevelser, vi bærer rundt på, kan sætte stærke dagsordner for vore liv. Minder som ligger på dybet, men som dikterer meget af det, som sker på overfladen. Vi præges mere af dem end vi ønsker og vil være ved. Hvad gør vi med vore minder af at være blevet krænket?

Læs mere