»Salt«

 

David Straarup

Enten er du det, ellers er du det ikke

For nyligt var vi i Israel. Fra Dødehavet hjembragte jeg en skorpe salt. Nu har jeg gjort noget stærkt utilrådeligt. Jeg har smagt på det – og lever stadig. Det smager som… salt. Selv uden konserverende processer smager det kraftigt og koncentreret. Men hvis salt nogen sinde skulle miste sin kraft, så må det være dén type. Ubehandlet. Ukonserveret. Urenset. Sagen er bare den, at hvis salt mister sin kraft, så er det ikke længere salt. ER det salt, så SMAGER det som salt. 

Enten eller

Du er jordens salt. Det siger Jesus, til den der er barmhjertig, fattig i Ånden, tørster efter retfærdigheden, ren af hjertet, stifter fred og forfølges for Hans skyld (Matt 5). Kort sagt, til den kristne. Ikke en særlig elitekristen - en særlig ”opkoncentreret” type. Enten er du salt, ellers er du det ikke. Enten er du kristen, ellers er du det ikke. Og tror du på Jesus, er du salt. 

På bananpalmen

Vi passerede også bananpalme-plantager. Klaserne pakket ind og sikret med snore. Beskyttet, for at vind og vejr ikke skulle adskille klasen fra palmen. Hvorfor? Fordi bananer kun vokser PÅ bananpalmer.

Du er en gren på vintræet og bærer megen frugt (Joh 15). Det siger Jesus til dem, der bliver i ham. Vil du bære store saftige drueklaser, så skal du blive på Jesus. Suge kraft fra ham. Hvordan? Høre om Jesus. Læse om Jesus. Tro Jesus. Så bærer du store drueklaser og er som et lys på et bjerg, der ikke kan skjules.

Bliv hos Jesus

Bærer du frugt er det ikke fordi du er en GOD kristen, men fordi du ER kristen. Smager du salt, er det ikke fordi, du er en god kristen, men fordi du ER kristen. Hvad skal du så? Koncentrere dig om at bære frugt? Nej, koncentrere dig om at være kristen - blive hos Jesus. 

2 muligheder

Hvad så hvis du synes, at drueklaserne ikke svulmer, saltet ikke er kraftigt og lyset ikke skinner? Hvad hvis du ikke synes, du er ren af hjertet eller bærer frugt for Jesus? Så er der to muligheder. 1. Du er slet ikke salt eller en gren på træet. Du kender ikke Jesus og er slet ikke kristen. 2. De store saftige klaser er ude af dit synsfelt. Saltsmagen smages og lyset skinner – men kun for andre.

Hvad skal du gøre, hvis du gerne vil bærer store saftige druer og være verdens lys? Ingenting! Men: Hør hvad Jesus siger. Læs hvad Jesus siger. Tro det Jesus siger. Det er, at ”blive i ham”. Derved lader du vindrueklaserne svulme og saltet svie og smage kraftigt og stærkt.


Kunne du lide denne artikel?