Bøn

»Gruppepres på Gud?«

Nogle gange kan vi være i situationer, hvor vi virkelig, virkelig gerne vil have Guds hjælp. Det kan fx være i forbindelse med store beslutninger eller alvorlig sygdom. Og så kan vi finde på at få flere til at bede for os eller med os. Vi laver måske et bedenetværk eller særlige bedesamlinger. Og det er virkelig fint. Men … hvorfor gør vi det?

Læs mere

»En dør på klem til forvandling«

Når jeg hører om mennesker i Etiopien, der beder i otte timer for os, bliver jeg forundret, taknemmelig og inspireret, men får også dårlig samvittighed. Jeg ville desværre falde i søvn, hvis jeg skulle bede i otte timer, sådan som Jesu disciple faldt i søvn i Getsemane Have, mens Jesus bad!

Læs mere

»Ligegyldig remse eller livsvigtig bøn?«

Du kender den! Du har bedt den til hudløshed! Fadervor. Igen og igen og igen! Bønnen, som du måske fik ind med modermælken. Bønnen, som din far bad ved din seng, da du skulle sove som barn. Bønnen, som du selv har bedt med på gang efter gang - og som nu bare er blevet rulletekster for dig i din bøn.

Læs mere

»Hvordan bliver bøn en del af min hverdag?«

Det kan du bl.a. gøre i løbet af dagen ved at sige: ”Wauw Gud, hvor er det bare en smuk solopgang, du har skabt” eller ved at sukke: ”Gud, jeg har brug for dig nu!”. Du kan også fortælle Gud om dagens udfordringer, når du cykler til og fra skole/arbejde. På den måde kommer du til Gud midt i hverdagens ræs.

Læs mere