»Afgudsdyrkere arver ingenting!«

Hør artiklen her

Peter Bruun er lærer på Efterskolen Solgården

Hedder din afgud arbejde, forbrug, sex, magt, status, bekræftelse, kæreste, udseende eller griskhed? 

"Far ikke vild! Hverken utugtige eller afgudsdyrkere eller ægteskabsbrydere eller mænd, der ligger i med mænd, eller tyve eller griske mennesker, ingen drukkenbolte, ingen spottere, ingen røvere skal arve Guds rige" (1 Kor 6,9b-10)

Puha, det er altså hårde og kontante ord, som Paulus fyrer af i Bibelen. Afgudsdyrkere kommer ikke i Himmelen! Afguder er måske ikke lige det ord, du oftest tweeter, men så læs lige her: En afgud er hvad som helst, som er vigtigere for dig end Gud.

Prøv lige at lukke dine øjne i 30 sekunder og overvej - hmmm, mon så den her artikel måske er værd for mig at læse færdig? Har jeg mon afguder i mit liv?

Hvad er dit kæreste eje?

Tillykke, hvis du har valgt at læse videre, for jeg tror, vi er flere, der kæmper med afguder, end vi tør indrømme. Ja, jeg tror faktisk, at vores hjerte er en slags afgudsfabrik, og når vi handler forkert i vores liv og gør synd, så er det et udslag af, at vi har afguder i vores liv. Det er nok ikke tilfældigt, at de 10 bud begynder med et forbud mod at have afguder, fordi det ligger til grund for alle de andre synder, jeg gør. 

Tilbedelse af den levende Gud er den eneste måde at erstatte afguder på

Hvad er afguden i dit liv? Til at finde svaret på det, så overvej: Hvad er dit kæreste eje? Hvad er det i dit liv, du sidst vil miste? Hvad er det i dit liv, som giver dig frihed, tryghed og mening? Svarene på de spørgsmål, fortæller dig noget om, hvad der er gud i dit liv. Du kan også prøve at fokusere på det, der ofte giver dig følelsen af vrede, fortvivlelse, frygt eller skyld - så tror jeg også, du får øje på nogle af afguderne i dit liv.

Afguder skuffer altid

I Matt 6,21 siger Jesus sådan her: ”For hvor din skat er, dér vil også dit hjerte være.

Hedder din afgud arbejde, forbrug, sex, magt, status, bekræftelse, kæreste, udseende eller griskhed? Som kristen, vil du resten af dit liv møde fristelsen til at have afguder - det er en del af det at være menneske. Derfor er spørgsmålet ikke, om du har afguder i dit liv - spørgsmålet er i stedet: Hvad stiller du op med de afguder, du har i dit liv?

Det er nok ikke tilfældigt, at de 10 bud begynder med et forbud mod at have afguder, fordi det ligger til grund for alle de andre synder, jeg gør

Mange mennesker gør 3 ting med deres afguder:

1) De elsker dem
2) De stoler på dem
3) De adlyder dem

Selv ting, som i udgangspunktet er gode, kan ende med at styre dit liv i en grad, der er usund for dig. Det store problem med afguder er, at de skuffer altid - på et eller andet tidspunkt. De kan ikke tilfredsstille dine dybeste behov.

Afguder skal erstattes

Derfor håber jeg, at du tager slutningen på denne artikel med. Hør her: Afguder kan ikke fjernes! Jamen, hvad skal jeg så stille op med dem? Du skal erstatte dem! Du skal erstatte afguderne i dit liv med Gud. Din gud med lille g, skal erstattes med Gud med stort G. Din afgud, som når det kommer til stykket ikke kan opfylde dit hjertes inderste behov, skal du erstatte med Ham, som har skabt dig, og kan give dig alt det, du trænger til. Og ved du hvad? Tilbedelse af den levende Gud er den eneste måde at erstatte afguder på. Ham skal du elske, stole på og adlyde.
Afgudsdyrkere arver ingenting! Guds børn arver alt. Måske er det smartest at satse på Gud med stort G…

 

Find et CROC bibelstudie-oplæg til artiklen her.

Bibelvers:

ApG 4,12

Kol 3,1-17

Litteratur:

"Ikke alt der glimrer er Gud" af Timothy Keller


Kunne du lide denne artikel?