Bibelåbner for familier

Nu kan du få et værktøj til at tale om tro, liv og Bibelen i familien. ”Hæng ud med Gud – bibelåbner for familier” henvender sig til familier med børn i alderen 8-13 år, men der er også spørgsmål til de mindre børn og refleksionsspørgsmål til de voksne.

”Materialet er kanon godt, og vi er i vores familie blevet afhængige af at holde andagt hver aften. Børnene er mere med og er meget aktive i samtalerne om teksterne. Det bedste ved materialet er, at det lægger op til gode og dybe samtaler om det at være kristen i dag – hvilket vi før ikke har brugt så meget krudt på”.
Sådan siger familien Christensen, som var en af testfamilierne på ”Hæng ud med Gud”. 

Tid til nærvær

Målet med materialet er at fremme den åndelige samtale i familien. Mange familier har en travl hverdag, fordi hele familien skal nå mange ting. ”Det gør det svært at få anledninger til nærvær og til at være sammen i familien, om hvad troen betyder i hverdagen, hvad Bibelen lærer os om Gud og i det hele taget dele liv med hinanden” siger Cecilie Thams Nord Hansen, som er projektleder på udgivelsen. ”Vi har oplevet en efterspørgsel på hjælp til dette, og ”Hæng ud med Gud” er et bud på en løsning på denne udfordring”.

Hvordan fungerer det?

Med en kort bibeltekst og introduktion til at dykke ned i teksten, åbnes der op for samtale gennem konkrete spørgsmål og refleksioner for både børn og voksne. Der er ingen datoer, man skal følge, så man vælger selv tempo og tidspunkt, så det passer for ens familie. Samtidig giver materialet mulighed for kontinuitet, struktur og regelmæssighed. 

Bevidst lægges der ikke op til en masse kreative aktiviteter, der også skal gøres, men fokus er på kort og konkret samvær og samtale i familien uden afbrydelser, afsluttet med bøn.
”Og så er det med fuldt overlæg, at vi har lavet et hæfte og ikke en app”, forklarer Cecilie. ”Ikke fordi vi har noget imod digitale løsninger til bibelbrug, men fordi skærme gør det sværere for både børn og forældre at tale uforstyrret sammen”.

 

Fakta

  • Målgruppe: Familier med større børn (8-13 år) men mindre søskende kan også være med.
  • Materialet krydres med temasider om den kristne tro, livstemaer, overblik over Bibelens bøger, og der er fakta- og vidensblokke fordelt rundt i hæftet.
  • Udkommer hvert kvartal. Første gang 1. april. De to første hæfter er helt gratis, og sendes til klubber, friskoler og udvalgte fællesskaber. Fra hæfte tre er der en mindre egenbetaling.
  • Projektet er et samarbejde mellem Bibellæser-Ringen, Indre Missions Familiearbejde, Evangelisk Luthersk Missions familiearbejde, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og Luthersk Missions Børn og Unge.

Bestil

Vil du holdes opdateret på “Hæng ud med Gud”, og modtage nyheder og tilbud, så tilmeld dig vores særlige “Hæng ud med Gud”-nyhedsmail.
hængudmedgud.dk kan du bestille en gratis prøvepakke, eller blive abonnement.

Bestil gratis pakke

Se første udgave her

Har du ikke modtaget første udgave af HUG, kan du se en forkortet udgave her