Giv det videre!

LMBU's Missionsprojekter '23-'24

LM Kids

Kids Club Cambodja

Vil I være med til at give børnene i og omkring byen Siem Reap i Cambodja mulighed for at høre om Jesus?

Der er rigtig mange børn i Cambodja, der gerne vil lære Jesus at kende. Men der er ikke mange steder, de kan gå hen for at høre om ham. I Byen Siem Reap er der en kristen cambodjansk familie, som fortæller børnene i deres nabolag om Jesus. Familien har hver dag engelsk-undervisning for børn i deres lille hjem. De har derfor kontakt med mange børn, som de har startet en børneklub for. Dem vil LM Kids gerne støtte.

Målet for indsamlingen

Det er LM Kids’ mål at samle 100.000 kr. ind på to år. Pengene skal gå til etablering af en eller flere børneklubber i Siem Reap.

Der er brug for bibelundervisningsmaterialer, legesager mm, men også et overdækket sted, i læ for sol, regn og med myggenet. Der er også brug for aflønning af den lokale leder, så hun har tid til at holde klub.

Ugens højdepunkt
I byen er der allerede én klub. Mia Jensen, som er missionær for LM, fortæller, at for disse børn er det ugens højdepunkt at komme i Kids Club. Mange af dem må langt på vej passe sig selv til hverdag, og mange kommer ikke i skole. I Kids Club får de lov at le, lege, danse og synge sammen. Det er for mange af dem første gang, de hører om Jesus.

Sådan kan I hjælpe

LMBU.dk/mpKids kan I finde en nærmere beskrivelse af projektet samt ideer til, hvordan jeres klub kan deltage i projektet.

 

LM Between

Børnene på banen!

Fodbold for fattige børn i Cambodja er ikke kun et dejligt frirum i hverdagen, det er også en mulighed for at høre om Jesus.

Den kristne organisation, Flame, hjælper fattige børn i Phnom Penhs slumkvarterer til et bedre liv. På Flames fire centre får børnene mulighed for ekstra skolegang, mulighed for at gå til fodbold – og at møde voksne kristne, som med deres liv peger på Jesus.

Mere end fodbold

Flame har seks fodboldhold, som træner to gange om ugen. Der er i alt 135 børn mellem 8 og 18 år på holdene, og ca. 40 af spillerne er piger.

I Cambodja må Flame ikke blande socialt arbejde med religion. Men alle børnene ved, at de voksne i Flame er kristne, for de voksne fortæller om, at de tror på Gud. Og igennem deres personlige liv vidner de om Jesus, fordi deres opførsel og værdier er anderledes end det, børnene ellers møder. De kristne trænere tager sig af børnene, er venlige, omsorgsfulde, taler ikke hårdt til børnene,

tilgiver fejl osv. Flere af trænerne inviterer også børnene med i kirke. Alt sammen noget, som skiller sig ud fra det hårde liv, børnene ellers oplever i slummen, hvor de bor.

Børnene på fodboldholdene får lov til at opleve, at de er en vigtig del af et team, og de er sammen med voksne, som tror på Gud, og som ønsker at hjælpe dem. Og så får børnene lov til at have det sjovt!

Målet for indsamlingen

Det er gratis for børnene at gå til fodbold hos Flame, og Flame giver endda børnene fodboldtøj. Det er LM Betweens mål at samle 100.000 kr. ind i løbet af 2023-2024. Pengene skal gå til leje af fodboldbaner, fodboldtøj og vand til børnene samt løn til Flames trænere.

Sådan kan I hjælpe

Vil I hjælpe med at bede for børnene i Cambodja og samle penge ind til fodboldholdene? På www.LMBU.dk/mpBetween kan I læse mere og finde ideer til, hvordan jeres junior/teenklub kan deltage i projektet.

 

LMU

I år har LMU’s missionsprojekt fokus på at hjælpe unge tanzaniere til at leve et kristenliv med en sund tro på Gud og en glæde over kirkens fællesskab. Helt konkret samler vi penge ind til studiebøgerne ”Fikia Maisha” det er swahili og kan oversættes til ”Ræk ud efter livet”.

I kirkerne i Tanzania er der gode undervisningsprogrammer for børn, juniorer, konfirmander og for unge par, når de skal giftes. Dog mangler der bibelstudiemateriale og en særlig forkyndelse rettet mod teenagere og unge i alderen 12-25, hvor der tages højde for de udfordringer, de står over for i den alder. Mange af kirkens unge følger ikke kristen etik og udebliver desuden fra det kristne fællesskab.

I marts 2020 lancerede Soma Biblia bogen ”Fikia Maisha”. Det er en bog for teenagere, som udover at indeholde Det Nye Testamente og salmer fra Salmernes Bog tager aktuelle spørgsmål og emner op, som relaterer til de unge. Den er bygget op af 4 grundtemaer: Tro, vækst, liv og forandring og videregiver bibelsk etik og troslære i et hverdagsligt sprog. 

LMU har indgået et samarbejde med Soma Biblia om dette års missionsprojekt, fordi vi ønsker at fremme lyst til bibellæsning og kristne fællesskaber blandt de unge i Tanzania. Forhåbentlig vil dette være med til at skabe en brand hos kirkens teenagere efter at lære Gud bedre at kende og give dem en personlig tro på Jesus. Det er også LMU’s ønske, at projektet kan starte gode diskussioner rundt omkring i LMU-foreningerne i Danmark og sætte fokus på at ”række ud efter livet”; det gode liv, som Gud giver.

Helt konkret

LMU’s missionsprojekt 2024 kommer til at centrere sig om førnævnte bog, ”Fikia Maisha”, der også er navnet på projektet. Soma Biblia trykker bogen i et stort oplag, hvorefter den kan uddeles gratis eller til en lav pris. Dernæst arrangeres seminarer, hvor præster og ungdomsledere undervises i at anvende bogen i deres menigheder og vejlede de unge til at leve deres liv med Gud. Der er i Tanzania planlagt 7 forskellige steder, hvor projektet skal lanceres med seminarer og undervisning. Hvert sted vil lanceringen foregå en lørdag, hvor præster og ungdomsledere fra forskellige kirker og kristne studentergrupper på uddannelsessteder inviteres. Den efterfølgende mandag og tirsdag er der undervisning for ungdomslederne. Herefter vender ungdomslederne hjem til deres menigheder og opstarter bibelstudiegrupper med 5- 10 unge i hver gruppe. Efter 1 måned vil projektets team følge op på arbejdet med bibelstudiegrupperne med samtaler med præster og ungdomsledere og ved besøg i udvalgte grupper i den pågældende by. Det koster kun ca. 10 kr. at trykke én bog. Så med et bidrag på 100 kr. kan du altså betale for hele 10 bøger. 

Derudover er der en amerikansk donor der vil fordoble vores indsamling, så hver gang vi samler ind til en bog, giver han også penge til en bog. altså bliver dine 100 kr. til 20 bøger!

Hvordan støtter jeg?

Kontonummer: 2230 4385237451

Mobilepay nummer: 66865

Når man overfører via MobilePay, tager MobilePay 0,99% i gebyr. Bankoverførsler er gratis.

Hvis der samles ind lokalt fx. en indsamlingsaften til LMU og pengene sendes samlet til slut, er det bedst at overføre via banken